SIMON Ágnes

SIMON Ágnes
1970-ben születtem Budapesten.
1994-ben az ELTE Tanárképzõ Fõiskolai Karán történelem-földrajz szakos tanári diplomát szereztem. Férjemmel és két gyermekünkkel 2002-2005 között New Yorkban éltünk, ott született meg második gyerekünk.
Sem a magyar, sem az amerikai könyvpiacon nem találtam egyetlen olyan kiadványt sem, amely felfedné végre a leplet a GYES-en töltött hétköznapok valóságáról. Konkrétan a második gyermekem megszületése után estem kétségbe, és próbáltam segítõtársat keresni a könyvesboltok polcain. Egy könyvre vágytam, amely támpontot tudott volna adni ahhoz, hogyan lehet a napjaimat megszervezni két kisgyerekkel. Lelki bátorításra lett volna szükségem és arra, hogy mások tapasztalataiból tanulhassak. Mivel ilyen témájú könyvvel nem találkoztam, ezért elhatároztam, hogy napló formájában megörökítem a mindennapjainkat.
Azt hiszem, a kismamák - de lehet, hogy az apukák és a nagyszülõk is! - örülni fognak 2006. novemberében a PONT Kiadó gondozásában megjelenõ könyvemnek, a "Gyesen voltam New Yorkban" - amelynek beszédes az alcíme is: "Négy fal között két gyerekkel."
Vissza a szerzőkhöz